Luni - Vineri
10:00 - 18:00
Vrei să vorbești
+40 21 335 58 58
Trimiteți un e-mail
info@tuna.ro

Detalii Evenimente

Festivalul Turcesc

Ne bucurăm de popularitatea Festivalului Turcesc, am reușit an de an să organizăm acest eveniment pornind de la o idee simplă: în cultura turcă strada, piața, spațiul public este foarte important, iar într-un fel sau altul ieșirea din casă, din intimitate asigură supraviețuirea, viitoarele colaborări, facilitează crearea unor prietenii, în piețe, bazar-uri, pe stradă oamenii vând, cumpără, mănâncă, comunică, încheie afaceri, se cunosc.

Festivalul Turcesc este o replică a acestei lumi prin care ne dorim să promovăm cultura turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitatea turcească, arta veche, folclorul, arta gastronomică. Evenimentul are loc în parcurile din București, dar de câțiva ani se desfășoară în Parcul Titan. În 2017 am reușit să organizăm festivalul și în câteva orașe din țară: Ploiești, Iași, Cluj, iar în 2018 am reușit să ajungem și în Oradea și Constanța.

Am stabilit parteneriate solide cu autoritățile din orașele în care organizăm festivalul, cu furnizori de servicii, cu mass-media, cu școli de muzică și dans, profesori, coordonatori de grupuri artistice, ne-am făcut prieteni peste tot în țară și continuăm să ne extindem activitățile în mai multe locații din România.

Festivalul Turcesc este o manifestare culturală și artistică în care vă prezentăm o expoziție culinară cu specialități din șapte regiuni ale Turciei, bucate pentru toate gusturile (tantuni, diverse sortimente de kebab, plăcinte- borek sau gozleme-, mâncare de casă, dulciuri, baclavale, kadaif). În cultura turcă, a lua masa este mai mult decât a satisface o nevoie de bază și are o componentă socială aparte: în jurul mesei se discută problemele din familii, se celebrează succesele, se ”îndulcește” orice impediment în relațiile dintre oameni, se decide viitorul unei familii, alianțele și parteneriatele cele mai importante.

Locația evenimentului

În cadrul Festivalului Turcesc voluntarii noștri cu abilități artistice vă pot, cel puțin introduce în secretele artelor orientale: pictură pe apă (ebru), henna, modelarea sticlei, arta caligrafiei.

Pentru că la temelia noastră stă consolidarea prieteniei româno-turce, în toate orașele în care are loc Festivalul Turcesc, invităm artiști locali, grupuri vocal-instrumentale și de dans să prezinte un moment artistic, să se afirme și să reprezinte elemente de cultură națională.