Luni - Vineri
09:00 - 17:00
Vrei să vorbești
+40 21 335 58 58
Trimiteți un e-mail
info@tuna.ro

Detalii Evenimente

Kurban Bayram

Sărbătoarea sacrificiului ”KURBAN BAYRAMI”, comemorează gestul profetului Ibrahim de a-și confirma jertfa și devoțiunea față de Divinitate. Tradiția îi oblige pe musulmani ca în această perioadă să sacrifice un animal, fie batal, oaie sau vită, pe care trebuie să o dăruiască celor nevoiași. În acest sens, animalul sacrificat înlesnește apropierea de Dumnezeu și este un mijlocitor al coeziunii socio-economice prin solidaritate.

Din punct de vedere spiritual ”Kurban”, semnifică sacrificarea unui animal, care întrunește anumite condiții, întru mulțumirea lui Dumnezeu, în zile specific și după regulile impuse.

Fundația Tuna obișnuiește să organizeze un festival cu această ocazie sau să doneze carne orfelinatelor sau altor nevoiași. În 2015, 2016, 2017 am organizat Festivalul Kurban Bayram în Parcul Titan și am oferit participanților doner kebab și sandwich kebab gratuit. De asemenea, am donat pungi cu carne familiilor nevoiașe din satele din Dobrogea și Muntenia, iar în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului am identificat familii cu situație materială precară și le-am oferit pachete cu carne și alimente.


Scopul proiectului

Scopul proiectului este de a ajuta 1000 de familii din România de a se bucura alături și împreună cu musulmani de această sărbătoare, oferindu-le pachete cu carne în valoare de 125 euro, adică 615 lei.


Rezultatul proiectului

Dealungul anilor, cu ocazia acestei sărbători au fost oferite anual aproximativ 13 tone de carne, fie sub forma de kebab așa cum au fost oferite participanților în Parcul Titan, fie sub forma de pachete cu carne ce au fost oferite familiilor nevoiașe din România (Muntenia și Dobrogea).


Cui Donez?

Beneficiarii acestui proiect sunt membrii celor 1.000 de familii pe care ne propunem să îi ajutăm, prin asigurarea unui pachet cu valoare de 615 lei


De ce să donez?

Când donăm, când ajutăm, cu toții ne simțim mai buni, deoarece prin gestul nostru, oricât de mic ar fi, știm că aducem un zâmbet pe fața unui copil sau a unui adult care se confruntă cu probleme grele în viața de zi cu zi. Există foarte mulți oameni pe acest pământ care consideră carnea un bun de lux, este timpul să îi ajutăm pe acești oameni, punând mână de la mână.


Cum donez?

Puteți dona:
Direct în contul Fundației Tuna- IBAN: RO17 RNCB 0082 0320 2983 0001 cu mențiunea donație pentru KURBAN
Fundația TUNA- https://tuna.ro/donate.html
http://paypal.me/FundatiaTuna