Luni - Vineri
09:00 - 17:00
Vrei să vorbești
+40 21 335 58 58
Trimiteți un e-mail
info@tuna.ro

Detalii Evenimente

Kurban Bayram

Kurban Bayram sau Sărbătoarea Sacrificiului se sărbătorește de musulmani la 70 de zile de la Ramzan Bayramı- Sărbătoarea Ramazanului și simbolizează sacrificiul pe care este dispus să-l facă profetul Ibrahim (Avraam) în numele iubirii față de Dumnezeu atunci când este dispus să își sacrifice fiul, pe Ismael. Dumnezeu îl trimite pe Arhanghelul Gabriel să pună pe altarul de jertfă un berbec care va fi sacrificat în locul lui Ismael.

În amintirea acestui moment, pe lângă numeroase obiceiuri, musulmanii sacrifică o oaie, capră, berbec și împart carnea vecinilor, săracilor, cunoscuților.

Fundația Tuna obișnuiește să organizeze un festival cu această ocazie sau să doneze carne orfelinatelor sau altor nevoiași. În 2015, 2016, 2017 am organizat Festivalul Kurban Bayram în Parcul Titan și am oferit participanților doner kebab și sandwich kebab gratuit. De asemenea, am donat pungi cu carne familiilor nevoiașe din satele din Dobrogea și Muntenia, iar în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului am identificat familii cu situație materială precară și le-am oferit pachete cu carne și alimente.

Locația evenimentului